Чи йти на побачення

Чи йти на побаченняЧи йти на побачення? Працюючи по моїй програмі, ви не полюєте за супутником життя. Ви вчитеся бути самим собою і не підкорятися чужим бажанням. У такому випадку я не бачу причин не ходити на побачення з людьми інших релігійних поглядів. Але якщо ваші погляди розходяться з принципами, викладеними в цій книзі, то зустрічатися з людиною іншої віри небезпечно. І я настійно рекомендую вам не ризикувати.

П'ять випадків, у яких не слід йти на побачення з людиною іншої віри. Чи йти на побачення з людиною Дурга віри?

Якщо ви дивитеся на всіх людей, з якими зустрічаєтеся, як на свою потенційну половину. Перечитайте мої роздуми з приводу шлюбу, в якому у подружжя є серйозні відмінності в духовних переконаннях. Врахуйте: якщо ви ходите на побачення тільки заради того, щоб знайти супутника життя, то спільність віри повинна бути однією з обов'язкових умов.

Якщо ви схильні закохуватися. У такому випадку люди можуть виявитися для вас важливіше переконань, і тоді ви ризикуєте опинитися на роздоріжжі. З моєї точки зору, схильність до закоханості говорить про глибокі психологічні неполадки. Ви християнин? Якщо так, то Христос хоче, щоб ви цілком належали Йому - і серцем, і розумом, і душею, і тілом. Якщо ж хоч частинка вашого серця не віддана Христу - це і є справжня проблема. Вас тягне до людини, якій байдужі ваші духовні цінності? До того, хто не бажає розділити вашу духовне життя? А хіба ваше найголовніше і сильне прагнення - не на Бога? Подумайте про спокуси і спокуси, якими сповнена земне життя. Поговоріть зі священиком, з християнським психологом або з духовно зрілими людьми, які допоможуть вам зрозуміти, що з вами відбувається.

Якщо ви самотні. Самотні люди особливо ласі на кожного, хто може скрасити їх самотність. Ви самотні? Тоді не ходіть на побачення з серйозними намірами. Заради того, щоб позбутися самотності, ви ризикуєте втягнутися у відносини невідомо з ким. Ваша перша задача - знайти міцне становище у своїй громаді і звернутися за допомогою, щоб зрозуміти причини самотності.

Якщо ви духовно самотні. Будь християнин покликаний увійти в духовне братство, перебувати в спілкуванні, в якому одновірці підкріплюють віру один одного. Якщо ж ви відірвані від інших віруючих, то вам залишається розраховувати тільки на власні сили. Не проходьте свій шлях поодинці - будьте поруч з братами і сестрами по вірі. Якщо ви не належите до жодної церковній громаді, то спочатку знайдіть побратимів по вірі, а потім вже думайте про побачення. У будь-якому випадку вам знадобиться участь і плече вірних друзів (перечитайте главу 11).

Якщо ви легко піддаєтеся сексуальним поривам. Давайте будемо чесні. Припустимо, ви знаєте, що вам складно протистояти спокусі. І ось ви йдете на побачення з невіруючою людиною, для якого допустимі сексуальні стосунки поза шлюбом. Для вас це ризиковано. Тому навіть не мрійте про подібні зустрічі. Краще подумайте, як вам зміцнити свої принципи і до кого звернутися за допомогою.
Корисні поради на кожен день: чи варто виходити заміж за невіруючого



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 2877

Увага, тільки СЬОГОДНІ!